For erhvervslivet

Erfaringer fra danske og udenlandske nationalparker viser, at der er gode muligheder for vækst, hvis din virksomhed ligger i den kommende nationalpark.

Uanset om du allerede nu driver virksomhed eller tænker at gøre det i den kommende nationalpark, så er der store potentialer i at tilbyde for eksempel tekstilprodukter, naturoplevelser, fødevarer og meget andet, når man får lov at benytte nationalparkens mærke og brandværdi.

COWI har i 2014 udarbejdet rapporter for Helsingør Kommune og Gribskov Kommune, der dokumenterer, at en nationalpark i Nordsjælland vil være et aktiv i forhold til handel og turisme og vil medvirke til at skabe øget omsætning og beskæftigelse i lokalområderne. Selvom rapporterne kun er dækkende for to af de fem kommuner i nationalparken er der enighed om, at lignende potentialer findes i de andre kommuner.

Læs Helsingør Kommunes COWI-rapport  

Læs Gribskov Kommunes COWI-rapport

Potentialerne for erhvervslivet

Især oplevelsesturisme og fødevareproduktion har oplevet vækst i de to nationalparker Thy og Mols Bjerge. Der er mange andre muligheder ifølge magasinet Business Nord, der i oktober 2016 kørte et tema om potentialer for erhvervslivet i Kongernes Nordsjælland. De nedenstående publikationer er publiceret før den 1. februar 2017. Parkens areal er større i dag.

 Læs magasinet Business Nord

Nationalparken ligger mindre end 45 minutters kørsel fra Københavns centrum, tæt på en række andre store by- og sommerhussamfund langs kysten det folkerige Skåne. Placeringen vil derfor nemt kunne tiltrække internationale turister til et unikt stykke af Danmark. 

Læs om Nationparkens erhvervs- og turismeversion

Se øvrige dokumenter og rapporter om den kommende nationalpark


Har du spørgsmål om nationalparken, så kontakt

Halsnæs Kommune 

Jakob Christian Lausen

chsc@halsnaes.dk

Tlf. 5171 7659

Gribskov Kommune 

Inger Fogh

itfog@gribskov.dk

Tlf. 7249 6765

Fredensborg Kommune

Birgitte Aarup Sørensen

vandognatur@fredensborg.dk

Tlf. 7256 2394

Helsingør Kommune 

Annemarie Westh Jepsen

Awj55@helsingor.dk  

Tlf. 4928 2505 

Hillerød Kommune

Jeff Rasmussen

jr@hillerod.dk

Tlf. 7232 2182

Naturkapital og biodiversitet i top

4 ud af de 5 kommuner i Nationalpark Kongernes Nordsjælland er med i top 10 ud af landets 98 kommuner.

Læs mere OM BIODIVERSITET